تبلیغات

از درج هرگونه تبلیغات و مطالب هرز معذوریم

خواص و مضرات گوجه‌سبز

گوجه‌سبز بر اساس نوشته‌های قدیمی، قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارد. درختان گوجه‌‌سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب‌وهوای ملایم به رنگ‌های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن درمی‌آیند. درخت گوجه‌سبز در بیشتر نواحی ایران به‌خصوص شمال غربی کشور تکثیر و از میوه‌اش برداشت می‌شود. همراه پی ان یو ایلام باشید و دربارۀ خواص و مضرات این میوۀ خوشمزه بیشتر بدانید.

ویتامین‌ها و ترکیبات مفید گوجه‌سبز

گوجه‌سبز حاوی کربوهیدرات، پروتئین و فیبر است. این میوۀ ترش و آبدار ویتامین A, B1, B2, B3 و C دارد. کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم از دیگر عناصر مفید برای بدن هستند که در گوجه‌سبز یافت می‌شوند.

خواص گوجه‌سبز

  • موجب تعادل اسید معده می‌شود.
  • نقش قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی همچون سرطان و چربی خون بالا و پیری سلولی دارد. همچنین در مقابله با میکروب‌ها و عفونت‌ها مؤثر است.
  • فیبر موجود در این میوه باعث بهبود سیستم گوارش می‌شود.
  • به دلیل وجود ویتامین C، نقش آنتی‌اکسیدان دارد و برای رفع ضعف اعصاب و کم‌خونی مفید است.
  • برای درمان شب‌کوری، نقرس، روماتیسم و گرفتگی عروق مفید است.
  • ادرارآور است و عملکرد کلیه‌ها را تنظیم می‌کند.
  • وجود ویتامین‌های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی می‌شود و برای سلامتی پوست و اعصاب سودمند است.
  • در سوخت‌وساز طبیعی کربوهیدرات و چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.
  • موجب تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود.
  • بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند.
  • مطالعات حاکی از آن است که این میوه می‌تواند در درمان تومورها هم مؤثر باشد.
  • گوجه‌سبز نرم یا همان آلو برای درمان بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله یبوست مفید است.
  • پژوهشگران معتقدند که مصرف این میوه برای بهبود طعم دهان مفید است.
  • از خواص دیگر آن، خاصیت مسهلی‌ست.
  • از اثرات منحصربه‌فرد آن می‌توان به کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد سیستم گوارش اشاره کرد.

    مضرات گوجه‌سبز

    گوجه‌سبز

  • بالابودن میزان اسید آن باعث ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.
  • مصرف زیاد گوجه‌سبز باعث نفخ معده می‌شود.
  • ترش و اسیدی‌بودن این میوه باعث ساییده‌شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود.

هشدارهای مهم در مصرف گوجه‌سبز

  • مصرف آن به صورت نَشُسته و آلوده، احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی-گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت‌های غذایی را بالا می‌برد.
  • این میوه طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.
  • هسته گوجه‌سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی و خطرناک است؛ پس هرگز نباید آن‌ها را خورد.

احتمالاً شما هم با خواندن این مقاله و دیدن عکس‌های این میوۀ ترش و آبدار هوسِ خوردن آن را کرده‌اید. نوش جان، اما شستن آن را فراموش نکنید! ?

خواندن مقالات زیر خالی از لطف نیست:

توت‌فرنگی
طالبی
نارگیل

نوشته خواص و مضرات گوجه‌سبز اولین بار در پی ان یو ایلام آنلاین پی ان یو ایلام. پدیدار شد.